Therapieën 


DSR

DSR oftewel dermasegmentale reflexologie is een behandeling die steunt op de reflectorische werking van de huidsegmenten. De huid is opgebouwd uit segmenten die in verbinding staan met de organen. Hierdoor worden niet alleen de huid en spieren behandeld maar beïnvloedt deze behandeling tevens de organen. Het draait bij deze dieptemassage met name om de doorbloeding. Door de doorbloeding te verbeteren worden blokkades op spieren, weefsels, botten en organen opgeheven. Bloed brengt zuurstof en voedingsstoffen naar alle weefsels en organen en extra doorbloeding stimuleert tevens de afvoer van afvalstoffen. Deze behandeling heft blokkades op en maakt emoties los. Het zelf-genezend mechanisme wordt gestimuleerd wat voor een beter functioneren van de hele mens zorgt. DSR kan ingezet worden bij vele klachten, zowel chronisch als acuut. 

PSR

PSR oftewel podosegmentale reflexologie  is een behandeling aan de voeten waarbij zowel de handen als massagestokjes gebruikt worden. Net zoals de huid opgebouwd is uit segmenten, reflecteren deze segmenten ook aan de voeten. Tijdens de massage wordt de doorbloeding verhoogd en impulsen worden aan de hersenen doorgegeven waardoor reflexgebieden gestimuleerd kunnen worden. Overbelaste organen kunnen op deze manier ondersteund worden. PSR is een diepgaande therapie die het zelf-genezende mechanisme stimuleert en zorgt voor meer balans. 

MLD

MLD oftewel manuele lymfedrainage is een zachte, ontspannen behandelmethode waarbij met zacht pompende handbewegingen het lymfestelsel wordt gestimuleerd om vocht beter op te nemen en af te voeren. Het lymfestelsel heeft een belangrijke functie in het afweersysteem en werkt als een zuiveringsinstallatie omdat het afvalstoffen uit het lichaam verwijderd. Door allerlei oorzaken zoals bijvoorbeeld stress en ziekte kan het lymfestelsel zijn taken minder goed vervullen met als gevolg vochtophopingen of oedeem. Via lymfedrainage gaat het lymfevocht beter afgevoerd worden en kunnen de vochtophopingen verdwijnen. 
Deze zachte massagetechniek kan bij vele klachten ingezet worden, onder andere bij:


 •  Oedeem
 •  Stress gerelateerde klachten vanwege het rustgevende effect op het zenuwstelsel. 
 •  Spataders
 •  Hoofdpijn/migraine
 •  Versterking van het immuunsysteem
 •  Rusteloze benen
 •  Etalagebenen
 •  Reinigingskuren
 •  Obstipatie
 •  Cellulitis 
 •  Keel-,neus-en oor aandoeningen


Voordelen van lymfedrainage:

 •  Stimulering van vochtdoorstroming en vochtafvoer
 •  Stress verlagend
 •  Verhoogt de weerstand
 •  Voert afvalstoffen af
 •  Ontgift 


BACHBLOEMEN THERAPIE

Volgens Dr. Edward Bach (1886-1936) komen veel gezondheidsproblemen voort uit negatieve gemoedstoestanden. Hij ontwikkelde 38 remedies op basis van bloemen, bomen en struiken. Deze remedies werken op de gemoedstoestand en de psyche en gaan ondersteunen bij emotionele klachten. Deze remedies zijn onschadelijk en kunnen gebruikt worden naast iedere behandeling en in combinatie met  geneesmiddelen. Indien nodig stel ik een remedie voor u samen afgestemd op uw persoonlijkheid en klachten. 

FYTOTHERAPIE

Bij fytotherapie oftewel kruidengeneeskunde wordt gebruik gemaakt van plantenstoffen die genezend werken.  Deze kruiden kunnen zowel ingezet worden bij acute klachten als chronische klachten. Kruiden kunnen uiteenlopende eigenschappen hebben zoals onder andere een hartversterkende werking, bloedzuiverende werking, krampstillende werking, lever stimulerend enz.  Er zijn verschillende toedieningsvormen, zowel inwendig als uitwendig  zoals: • Kruidenthee
 • Tinctuur
 • Siroop
 • Etherische olie
 • Baden AROMATHERAPIE 

Bij aromatherapie worden etherische oliën gebruikt die zowel inwendig als uitwendig ingezet kunnen worden. Experimenteer nooit zelf met het innemen van etherische olie vanwege de sterke werking op het lichaam. Etherische olie is namelijk zeer geconcentreerd en moet 100% zuiver zijn wat niet altijd het geval is. Aromatherapie kan op verschillende manieren toegepast worden. Verwerkt in een massageolie dringt het de huid binnen en wordt zo door het lichaam opgenomen. Tevens ruiken we de geur die via de neus naar het limbisch systeem in de hersenen gaat en op deze manier de psyche beïnvloedt. Er zijn rustgevende oliën zoals bijvoorbeeld lavendel maar ook opwekkende oliën zoals de citrus oliën. Inwendig kunnen etherische oliën ingezet worden bij tal van klachten. 

VOEDINGSTHERAPIE/ADVIEZEN

Ik zal regelmatig voedingsadviezen geven of voedingstherapie inzetten omdat dit van grote invloed is op de klachten en hier snel verbeteringen mee behaald kunnen worden. Voedingstherapie heeft zowel lichamelijk als psychisch groot effect. Belangrijk hierbij is wel een actieve betrokkenheid en motivatie van u als cliënt. Ik adviseer  natuurlijke voeding die zo weinig mogelijk bewerkt is. Voedselcombinaties zijn van groot belang om de voeding zo efficiënt mogelijk te kunnen verwerken en de spijsvertering te ondersteunen en ontlasten. We kijken altijd samen naar wat voor u haalbaar is qua voedingsaanpassingen. 


NEI THERAPIE

NEI staat voor neuro emotionele integratie of nieuw emotioneel inzicht. Alles wat met de rechterhersenhelft gevoeld is en met de linkerhersenhelft niet is begrepen, kan niet verwerkt worden en wordt opgeslagen in het lichaam, in de cellen, als emotionele blokkade. Iedereen heeft talloze emotionele blokkades die leiden tot fysieke en mentale klachten. Met NEI gaan we die opgeslagen emoties omhoog halen en alsnog verwerken waardoor klachten op kunnen lossen. Met NEI check je in op je onderbewustzijn en ga je naar de oorsprong van je fysieke of mentale klacht. Je krijgt ook helder waarom je steeds tegen dezelfde situaties of problemen aan loopt of waarom je steeds in hetzelfde, voor jou niet dienende gedrag vervalt. Ik maak bij deze therapie gebruik van de biotensor als hulpmiddel.

 

 

DE BIOTENSOR

De biotensor is een energetisch meetinstrument welke door middel van spierspanning in jouw lichaam verbinding kan maken met jouw onderbewustzijn waaruit 95% van je handelen voortkomt. In dit onderbewustzijn zitten onverwerkte emoties, belemmerende overtuigingen en hardnekkige patronen. Slechts 5% van je gedrag komt voort uit het bewustzijn, als je iets wilt veranderen is het dus veel handiger om met het onderbewustzijn te werken en hier dingen op te ruimen. 
De biotensor is een zeer veelzijdig instrument dat ook onder andere ingezet kan worden om een bodyscan te doen waarmee je blokkades in je lichaam kan opsporen en opruimen, ruimtes energetisch te reinigen, energie toe en afvoeren, vitamines en mineralen uittesten, Bach remedies uittesten en nog vele mogelijkheden meer.